Ważne: Ta strona wykorzystuje pliki cookies.

Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też wykorzystywać je narzędzia oraz skrypty działające na stronie. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies.

ZAMKNIJ

Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.

Herbaty Pani Ornatowskiej
 

Poziomkowa uczta

To bardzo aromatyczna mieszanka, która stanowi naturalne źródło witamin i mikroelementów. Złożony smak owoców poziomki, głogu, róży i jabłka czyni ją słodko-kwaskową, a kwiaty hibiskusa nadają jej niezwykłą woń. Herbatka ta bogata jest w żelazo, wapń, potas, magnez, miedź i fosfor, zawiera flawonoidy, antocyjany, pektyny i garbniki. Dodatkowo owoce poziomki mają działanie odżywcze i witaminizujące. Odtruwają organizm z toksyn, oczyszczają krew i regulują przemianę materii.

Skład:

Owoc poziomki, owoc głogu, owoc róży, owoc jabłka, kwiat hibiskusa.

Sposób przygotowania:

Wsypać pełną łyżeczkę suszu do filiżanki zalać wrzątkiem i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia przez 10-15 minut. Można pić bez ograniczeń.

Naszym zdaniem:

Polecamy picie tej herbatki przy nadkwasocie.