Niezwykle efektowna herbatka, prosto z leśnej polany. Znajdziemy w niej bogatą gamę barw od seledynowej kocanki, pomarańczowego jabłka, bordowego hibiskusa, po zielone liście jeżyny i maliny. To mieszanka pełna witamin, składników mineralnych, kwasów organicznych i flawonoidów. Działa pomocniczo przy schorzeniach nerek, pęcherza moczowego, wątroby, nadciśnieniu tętniczym.
Kwiat hibiskusa, jabłko, owoc jarzębiny, owoc bzu czarnego, owoc tarniny, skórka dzikiej róży, owoc aronii, owoc borówki czarnej, owoc wiśni, owoc maliny, kwiat kocanki, liść jeżyny, liść maliny
Wsypać pełną łyżeczkę suszu do filiżanki, zalać wodą ok. 950 i zaparzać pod przykryciem przez 10-15 minut
Herbatka ta ma właściwości antyoksydacyjne, dzięki występujących w niej flawonoidów. Ze względu na dobrodziejstwo kocanek piaskowych zalecamy ją przy schorzeniach wątroby.