Ważne: Ta strona wykorzystuje pliki cookies.

Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też wykorzystywać je narzędzia oraz skrypty działające na stronie. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies.

ZAMKNIJ

Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.

Herbaty Pani Ornatowskiej
 

Leśne chochliki

To skarbnica witaminy C oraz soli mineralnych (molibden, mangan, bor, jod, miedź, żelazo, magnez). Herbatka ta reguluje procesy trawienia, wywiera korzystny wpływ na błony śluzowe żołądka i jelit oraz łagodzi ich stany zapalne. To niezwykła kompozycja barwy i oryginalnego smaku. Cierpka aronia przełamana słodyczą miododajnych kwiatów akacji i lipy zaspokoi nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia.

Skład:

Kwiat hibiskusa, jabłko, owoc jarzębiny, owoc bzu czarnego, owoc tarniny, skórka dzikiej róży, owoc aronii, owoc borówki czarnej, owoc wiśni, kwiat akacji, kwiat lipy, kwiat bzu czarnego

Sposób przygotowania:

Wsypać pełną łyżeczkę do filiżanki i zalać wrzątkiem. Parzyć 5-10 minut pod przykryciem.

Naszym zdaniem:

To niezwykle smaczna herbatka, a dodatkowo dzięki swoim właściwościom zalecamy ją osobom borykającym się z problemami nieżytów żołądka i jelit.