To skarbnica witaminy C oraz soli mineralnych (molibden, mangan, bor, jod, miedź, żelazo, magnez). Herbatka ta reguluje procesy trawienia, wywiera korzystny wpływ na błony śluzowe żołądka i jelit oraz łagodzi ich stany zapalne. To niezwykła kompozycja barwy i oryginalnego smaku. Cierpka aronia przełamana słodyczą miododajnych kwiatów akacji i lipy zaspokoi nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia.
Kwiat hibiskusa, jabłko, owoc jarzębiny, owoc bzu czarnego, owoc tarniny, skórka dzikiej róży, owoc aronii, owoc borówki czarnej, owoc wiśni, kwiat akacji, kwiat lipy, kwiat bzu czarnego
Wsypać pełną łyżeczkę do filiżanki i zalać wrzątkiem. Parzyć 5-10 minut pod przykryciem.
To niezwykle smaczna herbatka, a dodatkowo dzięki swoim właściwościom zalecamy ją osobom borykającym się z problemami nieżytów żołądka i jelit.