Ważne: Ta strona wykorzystuje pliki cookies.

Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też wykorzystywać je narzędzia oraz skrypty działające na stronie. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies.

ZAMKNIJ

Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.

Herbaty Pani Ornatowskiej
 

Malinowy chruśniak

To przede wszystkim bogactwo witamin (A, B2, C, PP) i soli mineralnych (żelazo, potas, miedź). Jest niezastąpionym naparem przy przeziębieniach, grypie czy anginie. Działa moczopędnie, przeciwgorączkowo, a także uszczelnia naczynia włosowate. Dodatkowo kwiaty czarnego bzu są źródłem flawonoidów.

Skład:

Skórka dzikiej róży, kwiat hibiskusa, jabłko, owoc czarnej porzeczki, owoc aronii, owoc maliny, kwiat lipy, kwiat dziewanny, kwiat bzu czarnego

Sposób przygotowania:

Wsypać pełną łyżeczkę do filiżanki i zalać wodą o temperaturze 80-90oC. Parzyć 5-10 minut.

Naszym zdaniem:

„Malinowy chruśniak” to niezastąpiona herbatka, która świetnie się sprawdza jako środek proleczniczy przeciw grypie, anginie i przeziębieniu