Ważne: Ta strona wykorzystuje pliki cookies.

Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też wykorzystywać je narzędzia oraz skrypty działające na stronie. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies.

ZAMKNIJ

Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.

Herbaty Pani Ornatowskiej
 

CUKRZYCA

Herbatka ta dzięki unikalnej kompozycji składników polecana jest szczególnie diabetykom, ponieważ delikatnie obniża poziom cukru we krwi. Zalecana jest we wczesnych stadiach cukrzycy. Mieszankę tą zaleca się stosować również po posiłku bogatym w węglowodany.

Skład:

Liść czernicy, brzozy, melisy; korzeń cykorii podróżnik; ziele tawuły, rutwicy, liść szałwi, naowocnia fasoli, korzeń mniszka, kwiatostan kocanki, kwiat mniszka.

Sposób przygotowania:

Wsypać pełną łyżeczkę herbaty do filiżanki i zalać wrzątkiem. Parzyć pod przykryciem przez 10–15 minut. Pić 1–2 razy dziennie.

Naszym zdaniem:

Herbatkę tą polecamy jak środek wspomagający dla cukrzyków.