To herbatka ze specjalnym przeznaczeniem dla osób skłonnych do przeziębień, infekcji czy stanów zapalnych. Składniki tej mieszanki pochodzą z ekologicznych upraw, dzięki czemu surowce nie zawierają żadnych nawozów sztucznych i chemicznych środków ochrony roślin. Tarnina jest źródłem flawonoidów, jeżówka ma działanie odtruwające i pobudzające działanie systemu immunologicznego, kora wierzby to skuteczny środek przeciwzapalny, napotny, przeciwbólowy i przeciwgorączkowy. Herbatkę tą zalecamy pić przy ogólnym osłabieniu organizmu po przebytych chorobach.
owoc tarniny, kora wierzby, owoc bzu, ziele krwawnika, tawuły, jeżówki, kwiat ślazu
Wsypać pełną łyżeczkę herbaty do filiżanki i zalać wrzątkiem. Parzyć pod przykryciem przez 10–15 minut. Pić 1–2 razy dziennie.
Herbatka ta podnosi odporność organizmu na infekcje bakteryjne i wirusowe.